Geschiedenis

Wij zijn Catunambú, een 100% Spaans familiebedrijf dat zich sinds 1897 met hart en ziel toelegt op het ambachtelijk roasten van de lekkerste hoge kwaliteit koffiebonen. Ons merk dankt zijn naam aan Juan Ferrer, een Colombiaanse koffiebrander die naar het Spaanse Sevilla (Andalusïe) uitweek om er zijn levensdroom na te streven: mensen gelukkig maken met een heerlijke kop kwaliteitskoffie. Hij doopte zijn koffie ‘Catunambú’, naar een inheemse stam uit zijn geboorteland, en opende een klein winkeltje in het hartje van de stad waar hij de koffie brandde en aanbood aan zijn gasten. Het legde hem geen windeieren en al snel openden er meer koffieshops hun deuren. Vandaag is Catunambú een van de oudste en bekendste koffiemerken in Spanje, marktleider in horecakoffie en het enige dat nog 100% in Spaanse handen is. Naast in meer dan 7.500 premium horecazaken en gourmetshops, vindt u onze koffie ook in de rekken van de beste grootwarenhuizen.

 

 

​​

Internationale expansie

Na al die jaren zijn wij trouw gebleven aan de waarden van onze stichter en doen wij vanuit onze koffiebranderij in Sevilla nog steeds waarin wij het beste zijn: het selecteren, ambachtelijk roasten en blenden van hoge kwaliteit koffiebonen met een intens aroma, een uitzonderlijke smaak en versheid. Trouwens, wij doen dat net zoals onze 'founding father' ook nog steeds met bijzonder veel energie en liefde. Geen wonder dan ook dat u in iedere kop Catunambú-koffie onze Spaanse passie, gezelligheid en levensvreugde proeft. 

Toen wij herhaaldelijk de vraag kregen van enthousiaste buitenlandse bezoekers die in Spanje op reis waren of ze Catunambú ook buiten de Spaanse landsgrenzen konden kopen, besloten we om de grote internationale sprong te wagen. Zo zijn wij sinds enkele jaren ook actief in het buitenland en verkopen wij onze producten in de beste koffieshops van China, Thailand, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk om er maar een paar te noemen. Iedereen is gek op Catunambú!

 

CATUNAMBÚ IN België

Sinds een drietal jaar zijn wij volop bezig met het veroveren van de Benelux-markt en ook de Belgische horecagasten lijken te vallen voor het intense aroma van onze koffie. We nemen ook geregeld deel aan horecabeurzen en beschikken over een zeer ervaren verkoopteam dat onze klanten graag bijstaat met professioneel koffie-advies.


Door gebruik te maken van cookies zorgen wij ervoor dat u onder de meest ideale omstandigheden op onze website surft en kunnen wij verbeteringen doorvoeren. Cookies beleid